vineri, 6 martie 2009

City's by night

Pentru mine fotografia inseamna sa reusesti, uneori, sa deschizi o fereastra spre o alta lume. Sa ingheti timpul. Sa iti oferi, si eventual sa oferi si altora, imaginea unei clipe care nu se va mai repeta niciodata.Sa te plimbi fara tinta, cu aparatul pe umar, sa vezi lumea cu ochii tai, nu prin vizorul aparatului, si sa-l folosesti doar atunci cand apare acel "ceva".
Pentru mine fotografia inseamna sa stii cand sa lasi jos aparatul in fata unei privelisti care-ti taie respiratia, stiind ca oricum ce vei "captura" nu va fi niciodata atat de frumos, asa ca e momentul sa te retragi un pas si sa fotografiezi cu ochii si cu memoria, si sa te bucuri.
Imi place foarte mult sa calatoresc,iar primul lucru care il iau cu mine este camera foto,abia dupa ma gandesc sa iau orice altceva am nevoie.De asemenea, fotografia este un pretext, pentru a calatori, pentru a cunoaste oameni, pentru a descoperi si a de a ma descoperi pe mine insumi.

Mai jos sunt cateva din fotografiilemele, realizate dupa lasarea in tunericului, in orase care am avut norocul sa le vizitez.
Arena di Verona
Cunoscuta si sub numele de Micul Coloseum,o constructie staveche ce dateaza inca din timpul romanilor stropita cu sange de gladiatori,Arena a fost aleasa dealungul ultimei sute de ani,sa gazduiasca numeroase spectacole cele mai celebre fiind reprezentatiile din 1913 si 1966 a Operei Aida,datorita calitatii sunetului produs de acest superb amfiteatru.

Verona Square
Piata din centrul orasului,cu vanzatori de suveniruri specifice Veronei,la aproximativa 100 de metri de celebra Casa Giulieta, vizitata zilnic de mii de turisti,Verona fiind de altfel adevaratul oras simbol al iubirii.Un oras minunat cu multe atractii,plin de istorie,cu stradute inguste create parca pentru a ne apropia si mai mult de acest oras romantic,cu piete si curti interioare de o frumusete aparte.Un lucru bun este faptul ca prima Duminica din luna,intrarea in orice obiectiv din oras este de numai 1 euro,in toate celelalte zile fiind 7 euro,un lucru bun pentru localnici care asfel pot vizita aceste locuri cu mult mai multa usurinta.

River Foyle L'derry

Londonderry Panorama over River Foyle
Londonderry sau Derry,un vechi oras din nordul insulei Irlanda,care face parte din Irlanda de Nord,situat pe ambele maluri ale raului Foyle.Istoria lunga a acestui oras isi face prezenta peste tot,centrul vechi al orasului fiind inconjurat de ziduri stravechi de unde poti admira imprejurimile,ziduri aparate de tunuri stravechi,superb intretinute.Fotografia de mai jos este facuta de pe aceste ziduri,neatinse de trecerea timpului.Arhitectura este una superba,numeroase biserici construite in stil gotic,inconjurate de acest zid protector.
Londonderry view from City Walls



River Largan Belfast
Belfastul recunoscut mai ales prin "The Troubles""necazurile",cu spun ei,din timpul problemelor pe baze religioase,este deasemenea un oras superb,strabatut de raul Largan,care se varsa in Portul Belfast,port care gazduieste macaralele H&W care au ajutat la nasterea celebrului vas Titanic.Desi isi simt prezenta unele constructii moderne,istoria se regaseste peste tot in zona centrala,catedrale stravechi si cladiri impunatoare.
Belfast City Hall


Cunoscut ca si Turnul din Pisa al Belfastului,Albert Memorial Clock datand din 1870 a fost renovat complet in anul 2002 ,si inca se mai poate observa o inclinare accentuata a turnului.Aceasta se datoreaza propriei greutati si traficului greu din zona,dar si faptului ca in apropierea sa a avut loc o explozie cu bomba organizata de IRA(armata republicana irlandeza),explozie care a provocat daune turnului in anul 1992.In trecut turnul era un loc frecventat de vanzatoarele de placeri carnale,placeri de care se bucurau marinarii acostati in portul Belfastului,fiind foarte aproape de docuri.
Albert Memorial Clock

Orase stravechi,pline de istorie,orase superbe, care te intampina cu o alta arhitectura diferita fata de ceea ce putem vedea la noi,strabatute la pas lasa o impresie excelenta.


8 comentarii:

  1. Pastreaza-ti visele vii.Intelege ca pentru a realiza ceva trebuie sa crezi si sa ai incredere in tine,viziune , munca , determinare si daruire.
    Aminteste-ti ca toate lucrurile sunt posibile pentru cei care cred.

    Ai reusit sa-mi transmiti acel "ceva".

    Cu drag,sinceritate si respect ...A&A!

    RăspundețiȘtergere
  2. Visatori nu sunt cei care viseaza ci cei care cred ca viata este un vis.
    pasiunea ma impinge spre fotografie,iar daca voi reusi sa traiesc din asta nu poate fi decat un bonus.
    Ai acel "ceva" ,sa fi fericita alaturi de A mica.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ohhh, cu cata placere am citit si privit din nou pozele tale. M-a impresionat prezentarea fiecareia... profunda si magica lumea pe care ne-ai descris-o si reprezentat-o prin pasiunea ta :). Sincer, nu ma asteptam la mai putin de la tine. Te admir ptr. sufletul tau si ca stii cum sa-ti exteriorizezi sentimentele , daruind si celorlati o particik din tine :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc de asteptari:D
    Imi place sa impart cu pietenii,fotografiile mele.O fotografie buna daca nu este admirata de ceilalti isi pierde din valoare.Eu sunt un amator ,poate doar un pic mai avansat si cu o sete imensa de cunoastere.Fotografia a fost partea mai usoara pentru mine,scrisul mo cam stors:)Multumesc inca odata pentru apreciere.

    RăspundețiȘtergere
  5. Precum ti-am mai spus: esti un sensibil! :)
    Si asta nu e rau, crede-ma...

    RăspundețiȘtergere
  6. un album superb.locatii de vis pe care numai un ochi si un suflet de inger le poate vedea si le poate intelege enigma si esenta.

    RăspundețiȘtergere
  7. multumesc de cuvintele frumoase, inseamna mult pentru mine aprecierea ta.

    RăspundețiȘtergere