sâmbătă, 14 noiembrie 2009

Irlanda de Nord, Tara de Smarald.

Este un tăram muntos, cu parcuri naturale impădurite, faleze abrupte și stâncoase, nisipuri albe spălate de Atlantic, cu lacuri intinse, o tară care tine mortiș a avea propria indentitate total separată de marea Irlandă. Zeci de orașe mici ni se arată pe drumurile șerpuind printre dealuri înverzite, cătune superbe cu puburi rămase neschimbate in timp, sate pescăresti dealungul tărmului, o zonă rurală linistită, care te scoate din cotidian.
Imediat vei fi descoperit că nefiind localnic, privirile se vor aținti asupra ta curioase, vei fi abordat foarte repede. Curioși de fel dar prietenoși, mai ales dacă sunt în pub iși vor etala cunoștințele despre ce ai putea vedea in zonă, despre celebrități care au vizitat localitatea, îți vor explica cum se toarnă berea Gunness, sau Irish coffe cafea cu wiskey. Puburile tradiționale pastrează o carte de onoare pentru cei care nu sunt din părțile locului.
Râul Lagan, Hilton Hotel

Albert Bridge din Belfast


Samson and Goliath, macaralele care au construit Titanicul

Belfast Castle


Scările Castelului BelfastParcul Natural Glenariff Forest Park, peisaj spectaculos, mii de mirese și-au lasat veșmantul in albiile râului
Giant's CausewayMoss(alge) in zona Giant's Causeway

Galgorma Castle din Ballymena


Muntele Slemish
River Foyle Londonderry

2 comentarii: